Schenk een bierervaring als relatiegeschenk
Close
Waarom geef jij een bedrijfsgeschenk?
December komt dichterbij en bedrijven gaan op zoek naar een eindejaarsgeschenk om te geven aan hun personeel en klanten. Vaak wordt de impact van zo'n geschenk onderschat. De eindejaarsperiode is nochtans het ideaal moment om je employer branding een boost te geven!

Wat het personeel zélf belangrijk vindt
Employer branding draait rond het aantrekken en vooral het behouden van je personeel. In 'the war for talent' is het essentieel dat jouw werknemers het gevoel hebben dat ze écht een verschil maken. Die appreciatie kan jij op verschillende manieren tonen en daarvoor kruip je best even in de huid van jouw werknemers.
Bron: Monsterboard

Niet iedereen kiest een passend geschenk
De meeste bedrijven kennen de voordelen van eindejaarsgeschenken. Echter denken ze vaak te weinig na over het cadeau zelf, waardoor ze niet altijd het gewenste resultaat behalen. Hieronder enkele voorbeelden.

1) De eindejaarsbonus

Veel bedrijven geven hun personeel een eindejaarsbonus; een (té) gemakkelijke oplossing. Dit bedrag in cash weerspiegelt niet dezelfde dankbaarheid als een fysiek geschenk. Het mist symbolische waarde en getuigt bovendien van weinig moeite.

2) De clichés

Veel bedrijven zijn vaak niet creatief genoeg bij het kiezen van hun cadeaus. Een fles wijn, pralines, of kortingsbonnen worden vaak gegeven maar is dit ook echt wat het personeel wil?

Als bedrijf kan je geen uniek karakter uitstralen als je zelf niet origineel uit de hoek kan komen. Voor een sterke employer branding schenk je dus best iets persoonlijk!

3) Schenken aan goede doelen

In plaats van iets te schenken aan het personeel verkiezen bedrijven meer en meer een goed doel. Dit is een bewonderenswaardig initiatief maar mag niet ten koste van het personeel gebeuren. Het afnemen van bonussen werkt namelijk demotiverend, dit kan toch het doel niet zijn...

Goede doelen steunen kan je trouwens ook op andere manieren doen. Zo organiseert digital agency Wijs jaarlijks een 'Community Day'. Op deze dag geven ze iets terug aan de lokale gemeenschap.
Een origineel en persoonlijk geschenk?
Het is duidelijk dat bedrijven vaak te weinig moeite steken in hun zoektocht naar een leuk bedrijfsgeschenk. Logisch ook, als bedrijf lijkt het niet altijd een prioriteit.

Daarom zorgen we ervoor dat je als werkgever origineel uit de hoek kan komen met onze gepersonaliseerde degustatieboxen. Een 100 % Belgisch cadeau die een van de meest geliefde producten van ons landje bevat.


Een bierervaring als eindejaarsgeschenk
Een gepersonaliseerd relatiegeschenk met een unieke selectie speciaalbieren
Made on
Tilda