Wout meuleman (BEERSElect) verkozen tot student-ondernemer van het jaar
Begonnen op studentenkot - nu grootste brouwerij van Gent aan het bouwen
Gisterenavond (op 8 mei) vonden opnieuw de Gentrepreneur Awards plaats in de Gentse Handelsbeurs. Al voor de negende keer werd de Gentrepreneur Student-Ondernemer van het Jaar verkozen. Dit jaar ging de eer naar Wout Meuleman (23), die met BeerSelect kleine en lokale brouwerijen helpt groeien. "Ik wil andere studenten inspireren met ons succesverhaal!"
Wout Meuleman, laatstejaarsstudent Handelswetenschappen aan de Universiteit Gent, heeft met BeerSelect al een heel parcours afgelegd. Hun visie en missie bleef echter telkens dezelfde: het ondersteunen van lokale brouwers door een selectie van hun bieren in de markt te zetten.

Het ondernemen zat er bij Wout al in vanaf de tienerjaren. Zo brouwde hij op z'n vijftiende al zijn eigen bieren, die hij aan vrienden, familie en leerkrachten verkocht. 8 jaar later bouwt hij samen met zijn team een eigen brouwerij, 'de grootste van Gent'. Ditmaal niet om eigen bieren te brouwen, maar om lokale brouwers ook te helpen met hun productie.
Waarom verdien jij het om dé student-ondernemer van het jaar te zijn?
Vooral door het traject dat we afgelegd hebben. De afgelopen 2,5 jaar waren een ongelooflijke ervaring met veel 'ups en downs' en een reusachtige uitdaging. Ons verhaal is er één van doorzetten, hard werken en onszelf continu heruitvinden. We willen tonen dat bijna Iedereen met enkele al bij al eenvoudige ingrediënten kan ondernemen.
Over BeerSelect
BeerSelect werd in 2016 opgericht. De Gentse startup wil de lokale Belgische biercultuur nieuw leven inblazen. BeerSelect ondersteunt kleine, lokale brouwerijen op vlak van sales, marketing en distributie door een selectie van hun bieren in de markt te zetten. Een recente financieringsronde van 900.000 euro maakt het mogelijk om in Gent een eigen brouwerij te bouwen, en de craft brouwers ook bij te staan in hun productie.

BeerSelect wordt gerund door een driekoppig team van jonge twintigers: Wout Meuleman, Miel Bonduelle en Kasper Peeter. De startup maakt deel uit van accelerator The Birdhouse.
09/05/2019