Zalmhaasje gemarineerd in Toria Tripel
met courgette en gandaham
(Recept door Wouter Vandegehuchte)
Ingrediënten
1 flesje Toria Tripel
2 zalmhaasjes
2 sneden Gandaham
1 bot waterkers
1 courgette
300 gram bloemaardappelen
boter
Bereidingswijze
1
Laat de zalmfilets 30 minuten marineren in het bier en dep daarna af met keukenpapier.
2
Wikkel de zalmfilets in een sneetje Gandaham en bak ze 1 minuut
aan elke zijde.
3
Plaats ze in een voorverwarmde oven van 180° en warm ze op voor ongeveer
10 minuten.
4
Schil en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Plet ze vervolgens tot een gladde massa met een eetlepel boter, twee eetlepels melk, peper, zout en nootmuskaat.
5
Snij de courgette in dunne plakjes van 4mm en bak ze aan elke zijde kort in een pan. Kruid hierna met peper en zout.
6
Plaats de zalm op de courgette en dien op met een botje waterkers en de aardappelpuree.



De Toria Tripel geeft de zalm een strelende en bittere toets. De tripel kan je ook perfect naast dit gerechtje drinken. Santé!




De Toria Tripel geeft de zalm een strelende en bittere toets. De tripel kan je ook perfect naast dit gerechtje drinken. Santé!
Made on
Tilda