Mousse van braambessen, Driope 6
en citroen
(Recept door Wouter Vandegehuchte)
Ingrediënten
1/2 flesje Driope 6
2 eetlepels suiker
400 ml slagroom
1 bakje braambessen
1 citroen
4 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
1
Doe het bier in een steelpan met de suiker erbij en laat het inkoken tot dit een dikke siroop wordt. Laat het daarna afkoelen
2
Laat de gelatine enkele minuten weken in een tas koud water en voeg het dan toe aan de siroop.
3
Sla de slagroom op tot een dikke consistentie en meng het daarna voorzichtig met de afgekoelde siroop.
4
Spatel hieronder enkele braambessen en vul daarna twee bierglazen met de massa.
5
Rasp de schil van de citroen over het glas zodat deze schilfertjes mooi verspreid zijn over de mousse.
6
Laat tenslotte de mousse minstens een uur opstijven in de koelkast.



Ook bier kan perfect verwerkt worden in desserts. De citrustoets van de Driope 6 past perfect bij dit gerechtje. Bon appétit!




Ook bier kan perfect verwerkt worden in desserts. De citrustoets van de Driope 6 past perfect bij dit gerechtje. Bon appétit!
Made on
Tilda