Onze brouwerijen

De brouwerijen van BeerSelect zijn speciaal ontworpen voor de productie van verschillende soorten craftbieren. Met onze geavanceerde brouwtechnologie spitsen we ons toe op brouwsels die op maat gemaakt zijn. Onze meesterbrouwers volgen jouw unieke recept helemaal op. We helpen je ook bij het verbeteren van je bestaande recepten en bij de ontwikkeling van nieuw ambachtelijk bier.

Hoogkwalitatieve schrootmolens

De schrootmolen garandeert dat de geselecteerde mouten correct en specifiek geschroot worden.

Geautomatiseerde brouwinstallaties (20, 40 en 80hL)

4 - Vessel Brewhouse

1

Maischkuip

De geschrote mouten worden opgelost in water en worden automatisch verwarmd volgens het maischschema.

2

Filterkuip

Het vloeibare gedeelte (wort) en het vaste gedeelte (draf) worden gescheiden via onze geperforeerde filterplaat.

3

Kookketel

We koken de wort en voegen hop en kruiden toe. We verwarmen de kookketel met onze stoomgenerator.

4

Whirlpool

Vaste deeltjes zoals de hop, kruiden en eiwitvlokken worden verwijderd.

80+ dubbelwandinge fermentors

Onze cilinderconische fermentors uit inox worden voortdurend gemonitord op druk en temperatuur. Koelen en verwarmen gebeurt via de dubbele wand.

Gisting

Tijdens dit natuurlijke proces analyseren we het bier elke dag voor een optimaal resultaat. Zodra het bier is uitgegist, purgeren we. Daarna gaat het bier in lagering. 

Lagering

Lageren is het laten uitzaken van de gist. Dat doen we ongeveer twee weken, op -1° C, om een mooie lagering te garanderen. We purgeren verschillende keren tijdens het proces.

Dry hopping

Wij kunnen jouw bier dry hoppen. Dat doen we via een fermentor of hopgun. Door de jaren heen heeft ons productieteam een fantastische expertise ontwikkeld.

Centrifugatie

 

Onze gloednieuwe centrifuge verwijdert dode gist en restdeeltjes na de fermentatie en de dry-hopping. Er kan een keuze gemaakt worden in de helderheid van het bier. 

Flash- of tunnel pasteurisatie

Indien gewenst kan uw bier gepasteuriseerd worden. Het bier wordt dan voor een korte periode verhit. Zo vermijden we elk risico op besmetting en kunnen we een zeer hoge kwaliteit garanderen. 

KRONES & GEA Afvullijnen

Onze bottellijnen zijn uitgerust om zo veel mogelijk recipiënten af te vullen.

Bijna alle soorten flessen en blikken:

  • Apo 33cl
  • Apo 25cl
  • Steinie 33cl
  • Longneck 33cl 
  • Champenoise 75cl
  • Can 33cl
  • Can 25cl
  • Can 44cl

Bijna alle vormen labels, met garantie van afwasbaarheid:

  • Voor
  • Achter
  • Allround
  • Halsetiket
  • Eigen vorm

Daarnaast kunnen blikken in lage volumes bedrukt worden.

 

Fusten en kegs

Wij kunnen je bier afvullen in vaten, fusten en kegs. Dat doen we onder druk/saturatie voor de beste kwaliteit.

  • RVS/Inox
  • Dolium
  • Keykeg
  • Polykeg

Warme kamer

Voor bieren met hergisting op fles berekent ons BeerSelect-team nauwkeurig hoeveel suiker en gist we moeten toevoegen. Zo houden we het CO₂-gehalte van je bier onder controle.

Laboanalyses

Naast ons on site laboratorium waar we dagelijks interne metingen en analyses doen, werken we ook samen met de Universiteit Gent voor microbiologische en fysicochemische analyses. Daarnaast zorgt ons interne kwaliteitssysteem voor de organoleptische beoordeling van je bier. We zijn in staat om de exacte parameters van jouw bier (ABV, IBU, EBC, pH , kcal, CO2,…) op te volgen en na te streven. Pas als ons volledige kwaliteitsteam z’n fiat geeft, zijn we tevreden en wordt je bier definitief goedgekeurd.

Jouw eigen bier laten brouwen?

WELKOM BIJ

Oud genoeg om bier te drinken?

Je moet 18 jaar zijn om onze website te bezoeken