Schenk een bierervaring als relatiegeschenk
Close
Steengoed én koppig
Arendonk, een Antwerpse gemeente gelegen in het noorden van ons landje, wordt getypeerd door zijn rijke cultuur en eigenzinnigheid. Door de eeuwen heen was het dorp bekend voor zijn waaier aan verschillende producten. Een van deze lekkere streekproducten zijn de Keikop Tripel en de Keikop Saison van brouwerij De Kassei.

Het leggen van de eerste steen
Op een zonnig terrasje in 2009 zaten vijf vrienden te genieten van wat speciaalbieren. Hun oog viel op een advertentie van 'Brouwland'. Het was een wedstrijd om je eigen bier te brouwen. Enthousiast besloten ze hun passie voor bier samen te smelten in een eigen proefbrouwsel.

Dit zou echter een uitdaging worden, zo vergaten ze bij hun eerste proefbrouwsel het beslag te spoelen! Het resultaat was een bier met enorm hoog alcoholpercentage van 13%.

Van droom naar succesverhaal
Na een proces van trial and error werd 'Keikop' geboren.

De bekendste is Keikop Tripel, een goudgeel bier van 8,7%. Deze is heel zacht van smaak, wat verrassend is voor een tripel. Zo wordt dit speciaalbier veel gedronken door zowel vrouwen als mannen.

Een ander succes is de Keikop Saison. Zoals de naam al aangeeft was dit vroeger een seizoensbier dat enkel werd gebrouwen in de winter zodat dit kon gedronken worden door arbeiders in het oogstseizoen.

Om het met de woorden van brouwer Greet Van Thillo te zeggen: 'De droge hopbitterheid in combinatie met onze huisgist maakt het tot een verfrissend en dorstlessend bier, zeg maar een uitstekend terrasbier.'
De Vlaamse kasseien
De namen 'Keikop' en 'De Kassei' hebben niet toevallig ook een Arendonkse oorsprong. Zo had het gemeentebestuur plannen om de enige overgebleven kasseibaan in het dorp om te leggen. Een petitie, waar onder andere onze brouwers aan meededen, verhinderde dit.
Het moge dus duidelijk zijn dat de brouwers een grote waarde hechten aan
de authenticiteit en cultuur van hun dorp.

Deze brouwers zetten heel hard in op de beleving en gezelligheid rond het drinken van een streekbier met vrienden. Zo organiseerden ze al 2 jaar op een rij 'Keikop & Koers', waar een kasseiklassieker als De Ronde Van Vlaanderen en Parijs-Roubaix wordt gevolgd op groot scherm. Uiteraard hoort daarbij dan een frisse Keikop en warm gezelschap.


De vrienden zitten dus zeker niet stil en gedreven door hun liefde voor bier, blijven ze ijverig werken aan nieuwe creaties. De volgende uitdaging is een donker bier dat even verfijnd en uniek is als hun reeds bestaande gamma. Kwaliteit boven kwantiteit is hun motto en het verhaal van 'De Kassei' is nog bijlange niet aan zijn einde!

Een bierervaring als eindejaarsgeschenk
Een gepersonaliseerd relatiegeschenk met een unieke selectie speciaalbieren