BeerSelect

“Sinds 2016 ondersteunen we lokale brouwers. Hun beste bieren zijn té goed om enkel lokaal te blijven!”

Get social:

Jouw recept vertaald naar een groter volume, op dezelfde ambachtelijke manier

Uw bier op maat

Je eigen bier, biermerk, bierfirma of microbrouwerij? Bij BeerSelect helpen we je graag met het brouwen van je bier. Je eigen bier laten brouwen kan reeds vanaf 2000 of 4000 liter in onze spiksplinternieuwe installaties. 

Als contractbrouwerij met distributienetwerk is BeerSelect dé ideale partner voor bierfirma’s en microbrouwerijen. Onze professionele brouwmeesters helpen je graag met de verfijning van je recept en met het brouwen van je eigen bier.

Je eigen bier laten brouwen begint bij de tank
Je eigen bier laten brouwen van recept tot botteling
Eigen bier laten brouwen in de grootste brouwerij van Gent

Gespecialiseerd in bier brouwen op maat

BIER LATEN BROUWEN

Als bierliefhebber sleutelde je al even aan je eigen bier, recept of biermerk en wil je het nu laten brouwen op grotere schaal? Als nieuwe contractbrouwerij zijn wij gespecialiseerd in het bier brouwen en verpakken voor anderen. We volgen jouw eigen recept, maar kunnen, indien gewenst, ook helpen bij receptontwikkeling of het finetunen van reeds bestaande recepten.

“Als kleine brouwer of bierfirma heb je vaak niet de tijd of middelen om een eigen, grote brouwerij te bouwen. Je eigen bier (laten) brouwen in een contractbrouwerij is dan ook heel wat minder arbeidsintensief en tijdrovend. Als productiepartner van Belgische craft beers, is BeerSelect dan ook de ideale oplossing!”

 

DE BESTE PRIJS - KWALITEIT

Doordat we bier brouwen voor volumes vanaf 2000 liter, kunnen we aan heel concurrentiële prijzen jouw eigen speciaalbier brouwen. Dit volgens de garantie dat we jouw bier afleveren, volgens eigen recept. Daarnaast werken we samen met de universiteit Gent voor kwaliteitscontroles en laboratoriumtests.

We zijn een transparante partner waar brouwers welkom zijn om te komen proeven, kijken of gewoon om hallo te komen zeggen 🙂

Stuk voor stuk mensen met ervaring, passie en toewijding om kwaliteit af te leveren

Ons brouwersteam

Jasper Candaele

Brouwmeester - Biochemicus - Brouwingenieur

Mathias Vanoverschelde

Brouwmeester

Johan Dedeyn

Brouwconsultant

Peter Croonenberghs

Brouwingenieur - Consultant

Jasper Candaele

Brouwmeester - Biochemicus - Brouwingenieur

Mathias Vanoverschelde

Brouwmeester

Johan Dedeyn

Brouwconsultant

Peter Croonenberghs

Brouwingenieur - Consultant

Je eigen bier verkopen?

Een fenomenaal recept of idee voor een eigen bier? Wil je ook anderen laten genieten van jouw brouwsels? BeerSelect helpt je jouw biermerk op de markt te brengen.

 

Wat kan u verwachten?

  • Een transparante samenwerking met een jong en dynamisch team
  • Algemeen advies
  • Productie ondersteuning ( Accijns-regeling, brouwen, afvullen, ingrediënten,…)
  • Commerciële ondersteuning (marketing, sales, etiketten, POS-materiaal,…)

a
BROUW-ONDERSTEUNING

BeerSelect beschikt over twee gloednieuwe brouwhuizen (2000 en 4000 liter), 17 fermentors en een Italiaanse bottellijn. Wij stellen deze graag tot jouw beschikking!

a
PRODUCTIE- EN COMMERCIEEL ADVIES

Aan de hand van een intakegesprek geven we lokale brouwers met alle plezier algemeen productie- en commercieel advies.

a
ONDERZOEK

Door onze nauwe samenwerking met de Universiteit Gent kunnen we brouwsels laten analyseren. Dit zodat we telkens kunnen verbeteren!

HOE WORDT BIER GEMAAKT?

Om te voldoen aan de vraag naar unieke en op maat gemaakte bieren is de brouwerij van BeerSelect voorzien van nieuwe apparatuur.

Onze brouwzaal, gistingstanks en bottellijn maken het mogelijk je eigen bier te laten brouwen vanaf 2000 liter.

In de zuiveringstank wordt je eigen bier gebrouwen

1. HET BROUWPROCES

Ons brouwhuis bestaat uit vier stappen, om op een efficiënte manier jouw bier te brouwen. Zo kunnen we van 2000 tot 12000 liter per dag brouwen!

Maischen

De door jou uitgekozen mouten worden opgelost in water en worden verwarmd volgens jouw maisch-schema.

Filteren

Het vloeibare gedeelte  (de wort) en het vaste gedeelte (de draf) worden gescheiden a.d.h.v. een filterplaat.

Kookketel

Hier koken we de ‘wort’ en worden de hop en kruiden worden toegevoegd.

Whirlpool

Vaste deeltjes zoals de hop, kruiden en de eiwitvlokken worden verwijderd.

 

Na het brouwen van het bier kan het bier gegist worden

2. GISTEN EN LAGEREN

Nadat het jonge bier afgekoeld wordt door de platenkoeler, komt het in de de fermentors terecht.

 

Gisten

De gist wordt toegevoegd, die de suikers zal omzetten in alcohol en CO2.

Lageren

Eenmaal het bier uitgegist is, wordt de gist afgelaten, alvorens het bier in lagering gaat. Hierbij kunnen we ‘diepkoelen’ om mooi en helder bier te bekomen.

Na het gisten van je eigen bier kan het bier gebotteld worden

3. BOTTELEN EN WARME KAMER

Eenmaal het bier gelagerd is, is het tijd om af te vullen.

Op fles of vat

De bottelsuiker en bottelgist wordt in de botteltank toegevoegd en onze CIMEC-bottellijn vult jouw bier af aan 3000 flesjes per uur! De flesjes worden geëtiketteerd met afwasbare en zelfklevende etiketten, om het mooiste resultaat te bekomen. Keuze uit APO, STEINI, LONGNECK of ‘BeerBelgium – 75cl’ flessen. Eigen keuze uit verschillende kroonkurken, dozen, bakken,…

 

Indien je jouw bier wenst op vat, satureren we op tank.

Warme kamer

In onze geïsoleerde warme kamer doet de hergisting op fles zijn werk op een constante temperatuur voor zo’n twee weken. Brouwen volgens tradities, voor extra smaak en bewaarbaarheid.

Je eigen bier wordt gebrouwen en geproeft door professionals

4. DEGUSTATIE EN AFLEVERING

Is je bier klaar? Tijd om te proeven!

Team van biersommeliers

Ons team van brouwmeesters en biersommeliers proeven alle bieren alvorens ze onze brouwerij verlaten. Deze mensen zijn getraind om jouw bier op een objectieve manier (organoleptische tests) te beoordelen.

Aflevering

Eenmaal je bier klaar is kunnen we dit indien gewenst leveren bij je thuis of in je magazijn.

Veelgestelde vragen over bier laten brouwen

Wat is contract brouwen?

Contractbrouwen of huurbrouwen is wanneer u (de koper) een recept levert aan een huurbrouwerij (de leverancier). Op deze manier geeft u het fysieke werk zoals het brouwen en verpakken van het bier uit handen en hoeft u dus zelf ook geen apparatuur aan te kopen.

Is er een minimum of maximum volume?

Het minimale volume dat onze brouwerij kan afleveren is 2000 liter, in sommige gevallen zal dit iets meer of minder zijn. Qua maximale volumes zijn we flexibel daar we tot 12000 liter per dag kunnen brouwen. Tijdens het intakegesprek spreken we samen af welk volume u wenst te bekomen.

Moet ik zelf de ingrediënten aanleveren?

Neen, het is niet nodig om zelf ingrediënten aan te leveren. BeerSelect garandeert kwalitatieve en verse ingrediënten, die in de brouwprijs inbegrepen zijn. Als u over eigen ingrediënten beschikt of een ongebruikelijk adjunct of hoptype wilt gebruiken, kunt u dit tijdens het intakegesprek specificeren en dit bespreken met onze brouwmeester.

Hoe lang duurt het om het bier te brouwen?

Dit hangt af van de bierstijl en de brouwmethode. Samen bepalen we een realistische contractdatum in uw offerte en bespreken we vervolgens de datum waarop u het bier wilt klaar hebben tijdens het intakegesprek. Omdat bier een natuurproduct is, rekent u toch best op zo’n zes weken.

Welke soorten bieren kunnen jullie brouwen?

Momenteel kunnen we bijna alle stijlen hooggistende bieren bieren brouwen. Tijdens een intakegesprek bespreken we graag uw recept en wensen.

Kan ik een smaakverschil verwachten in vergelijking met mijn eigen brouwsel?

De smaak van een bier is afhankelijk van bijzonder veel variabelen. Met onze nieuwe installaties en brouwmethode willen we een constante smaak en kwaliteit van jouw bier bekomen dat zo dicht mogelijk ligt tegen hetgeen jij wenst. Je recept wordt samen met de brouwmeesters besproken en vertaald naar onze installaties.

Kan ik naar de brouwerij gaan als ze mijn bier brouwen?

Normaliter levert u het recept aan en brouwen we het bier voor u zonder uw betrokkenheid. Omdat we transparantie hoog in het vaandel dragen, kunt u op aanvraag aanwezig zijn op de brouwdag – gelieve dit te communiceren tijdens het intakegesprek. Daar een brouwplanning lang duurt om op te maken, kunnen we hier geen rekening houden met uw beschikbaarheden.

Moet ik de etiketten aanleveren?

Normaliter levert de klant zelf de bewerkbare bestanden aan van de etiketten, die wij dan herschalen naar onze installaties, en die wij dan bestellen. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken. Indien gewenst kan BeerSelect ook een etiket op maat opmaken.

Deze brouwers laten hun bier brouwen bij BeerSelect

“Amai, boenk erop, merci mannen!”

PATRICK VOLDERS

Volders bieren

“Na een week hebben we al bijna de helft van ons nieuw Gijzelaarke dubbel verkocht!”

YANNICK DE PELSMACKER

Gijzelse microbrouwerij

“Bijna hetzelfde als we hem thuis maken, heel helder!”

ALAIN SENECHAL

Oosteke Brouwers

OVER BEERSELECT

BeerSelect ondersteunt gepassioneerde brouwers met het brouwen van creatieve en unieke bieren. We brouwen bier op maat, volgens uw recept, op dezelfde ambachtelijke manier. Op deze manier willen we innovatie brengen in onze Belgische biercultuur!

BeerSelect is dé ideale partner voor groeiende microbrouwerijen en bierfirma’s.

Aan de hand van een intakegesprek geven we lokale brouwers algemeen productie- en commercieel advies.

Uw bier op maat

BIER LATEN BROUWEN OP GROTERE SCHAAL?

Bellen, mailen of gewoon hier invullen.
+32 478 27 17 64
Miel.bonduelle@beerselect.be

Brouwerij:
Poortakkersstraat 37D, 9051 Gent, België



Uw bier op maat

BIER LATEN BROUWEN OP GROTERE SCHAAL?

Bellen, mailen of gewoon hier invullen.
+32 478 27 17 64
Miel.bonduelle@beerselect.be

Brouwerij:
Poortakkersstraat 37D, 9051 Gent, België