Schenk een bierervaring als relatiegeschenk
Close
Hoeve of brouwerij?

'Sotengem', de naam die in 1083 werd gegeven aan de stad te midden van de Vlaamse Ardennen. Een Germaanse benaming voor 'de hoeve van familie Suto'.
Dezer dagen is deze heuvelachtige stad beter gekend als Zottegem.
In een van de typerende hoeves leven 'De Hoevebrouwers', een koppel dat buiten liefde voor elkaar ook een grote liefde voor bier heeft.

Het begin van iets moois

Hilde en Kjell's romance begon in hun studentenperiode als bio-ingenieurs, waar ze beiden voeding kozen als specialisatie. Daar ontstond ook hun liefde voor speciaalbieren.

Ze jaagden hun droom na en begonnen sinds 2001 te experimenteren met brouwsels. Dit resulteerde in het aankopen van een proefinstallatie in 2005 en een jaar later werd 'De Hoevebrouwers' geboren.

In hun vierkantshoeve heerst dan ook een sfeer van 'den buiten' en de warmte die daarmee gepaard gaat.


Café Toria anno 1900
Volksfiguur Toria

Hun grootste succes kent dit koppel met het duo Toria Blond en Toria Tripel. Zoals elk bier van 'De Hoevebrouwers', heeft ook deze naam een directe link met Zottegem.

Ongeveer 100 jaar geleden was Toria een geliefd volksfiguur in Zottegem met zijn eigen bar; 'Kafe Toria'. Toen zijn café vervangen werd door parkeerplaatsen, werd hij noodgedwongen een straatveger.

Om Toria te eren, koos het koppel zijn naam voor hun eerste bieren. Later kregen ze bezoek van een vrouw die de kleindochter bleek te zijn van Toria. Zij zei dat haar opa ongelooflijk trots zou geweest zijn dat zo'n lekker bier naar hem vernoemd werd!
"Bij ons stierfter nog niemand van den dust."

De filosofie van Hilde en Kjell is duidelijk. Ze stellen hun hoeve twee namiddagen in de week open voor bierliefhebbers. Als trotse Zottegemmenaars wordt hun bier gebrouwen met liefde voor zowel de natuur als de volkscultuur van hun eigen stad.

Deze passie voor bier en cultuur smaak je bij het drinken van hun gerstenat. Hun artisanale bieren geven jou een volle smaakervaring gemengd met een vleugje cultuur en liefde.

SEPTEMBER 17, 2018

Een bierervaring als eindejaarsgeschenk
Een gepersonaliseerd relatiegeschenk met een unieke selectie speciaalbieren
Made on
Tilda