Schenk een bierervaring als relatiegeschenk
Close
"We zagen een nood aan echte ambacht!"
Gijzenzele, een dorp met zo'n 950 inwoners, bevindt zich temidden van het vlakke landschap in Oosterzele. Het dorp heeft naast het startpunt van een historische bunkerroute ook zijn eigen bieren: 't Gijzelaarke Blond en Tripel.
De brouwers van deze bieren, Robin en Yannick De Pelsmacker, rolden in de bierwereld na het organiseren van verscheidene brouwerijbezoeken. Niet lang daarna organiseerden ze ook bierproeverijen geleid door zytholoog Hans Bombeke. Gefascineerd door de Belgische biercultuur brachten ze dan ook hun eigen traditionele streekproduct op de markt: 't Gijzelaarke.

Het dorp Gijzenzele staat bekend om zijn vele volksfeesten en kermissen. Er heerst de gewoonte om vrienden en familie niet zomaar naar huis te laten gaan na een avondje genieten. "Ach, kom op, drink er nog nog eentje!" luidt het dan, wat ook andere culturen bekend in de oren klinkt.
Een ander gezegde probeert je te waarschuwen; "Laat je niet aan de trap vastbinden!" want voor je het weet blijf je veel te lang plakken in de lokale kroegen van Gijzenzele! Aldus het etiket van 't Gijzelaarke Blond.
Hun Tripel is ook geïnspireerd op een lokale zegswijze want je kan in Gijzenzele ook "Door de hond van den brouwer gebeten worden", wat betekent dat je enkele biertjes te veel hebt gehad.

Yannick en Robin gaan nog steeds vaak op reis om bieren van over de hele wereld te proeven. Echter is het in de grote Europese steden toch lastig om echt Belgische 'craft' bieren te vinden." De ambachtsbieren die je hier lokaal vindt, zijn uniek in de wereld. Geen wonder dat ze UNESCO werelderfgoed zijn!"

Een bierervaring als eindejaarsgeschenk
Een gepersonaliseerd relatiegeschenk met een unieke selectie speciaalbieren
Made on
Tilda