Schenk een bierervaring als relatiegeschenk
Close
Bier uitschenken als een sommelier
Iedereen heeft het ooit als eens gehad: té veel schuim op je bier omdat het slecht werd uitgeschonken. Als bierliefhebber is het belangrijk dat je jouw bier volgens de regels van de kunst uitschenkt. Een mooie schuimkraag is dan ook een belangrijk onderdeel van de bierbeleving. Hieronder leren wij jou bier serveren als een expert.
Geen glas uit de afwasmachine

Zorg er eerst en vooral voor dat je glas proper is. Het is belangrijk om te weten dat je bierglazen nooit in een vaatwasser mag steken. Dan kunnen er zeepresten achterblijven die er voor gaan zorgen dat je bijna geen schuim op je bier krijgt.
Glas correct vasthouden

Houd je glas vast aan de steel en houd het
in een hoek van ongeveer 45 graden. Op die manier verwarmen we het glas niet met onze handen.
Probeer ervoor te zorgen dat het flesje
geen contact maakt met het glas.

Schenk vervolgens het bier rustig uit
en laat het als een spiraal tegen
de zijkant van het glas glijden. Neem je tijd en giet niet te snel.



Ben je halverwege?

Halfweg draai je jouw glas op een rustige manier rechtop terwijl je verder blijft gieten.
Op deze manier zorg je ervoor dat het bier de gewenste schuimkraag krijgt.

In het algemeen geldt het volgende:

Giet je het bier op glas dan wordt er amper schuim gevormd.
Giet je het bier op bier, dan ontstaat er schuim.


Tijd om te degusteren

De laatste stap is tegelijkertijd de leukste. Nu je jouw speciaalbier op een correcte manier uitgeschonken hebt, is het natuurlijk ook belangrijk om te proeven...

Santé!

Een bierervaring als eindejaarsgeschenk
Een gepersonaliseerd relatiegeschenk met een unieke selectie speciaalbieren
Made on
Tilda