Schenk een bierervaring als relatiegeschenk
Close
Bier door moeder natuur
Parallel aan de Vlaamse Ardennen ligt Oudenaarde, een historische stad die ook bekend staat om zijn brouwerijen. Hoewel de meeste Oudenaardse brouwerijen tegenwoordig door grotere concerns zijn overgenomen, wordt er hier ook nog artisanaal bier gebrouwen. In de schaduw van de Koppenberg, de beruchte heuvel uit 'De Ronde van Vlaanderen', liggen de wortels van brouwerij 't Hoppegeluk.

Kwaliteit primeert

Oprichters Bart en Wim hebben twee uiteenlopende karakters, toch brouwen ze samen kwaliteitsbieren die de natuur eer aandoen. Volgens Wim, de fijnproever, is de smaak van de Belgische bieren een stuk verfijnder dan dat van andere landen. Dit is niet alleen te wijten aan de lange Belgische biergeschiedenis maar ook aan de kwaliteit van de ingrediënten: de hop, de mout en het water. Brouwer Bart steekt veel tijd en moeite in de keuze van ingrediënten om een zo 'eerlijk' mogelijk bier te brouwen: volledig natuurlijk en zonder additieven.

Tegenwoordig vinden meer en meer mensen het belangrijk dat bier van hoge kwaliteit én van natuurlijke afkomst is. Deze trend zie je in de hele voedingsindustrie opkomen.
Een met de natuur

't Hoppegeluk vernoemde hun bieren naar de Driope, een Griekse nimf die symbool staat voor het beschermen van de natuur. Het verhaal van bier begint natuurlijk met een liefde voor de natuur, meer bepaald de hop. Deze kruidachtige klimmer, die 20 jaar oud kan worden, wordt al eeuwenlang geteeld in België. Echter heeft de hoppenteelt zich in de laatste decennia verschoven naar Oost-Europa waar goedkoper geteeld kan worden.
Voor 't Hoppegeluk is het belangrijk om te weten waar en hoe de hop geteeld is om er zeker van te zijn dat er met kwalitatieve ingrediënten gebrouwen wordt.

Ook het brouwproces moet je volgens Bart niet 'forceren'. Kwaliteit wordt verkozen boven kwantiteit dus men geeft het bier tijd. Driope wordt gebrouwen en dan krijgt het enkele weken om te gisten. Het brouwproces van een industrieel bier gaat vaak zo snel mogelijk.
Ondanks de twee verschillende karakters, zijn Wim en Bart het altijd eens over welke indruk een speciaalbier moet nalaten. Hun regel: als je een bier voor de eerste keer drinkt, moet je zin hebben in een tweede. Vooraleer ze een nieuw bier uitbrengen gaat er dus vaak een heel lange periode van proeven en discussiëren aan vooraf.

Geen wonder dat de Driope-bieren zo gesmaakt worden!
SEPTEMBER 17, 2018

Een bierervaring als eindejaarsgeschenk
Een gepersonaliseerd relatiegeschenk met een unieke selectie speciaalbieren
Made on
Tilda