Blog

Kwaliteitscontrole: de wetenschap achter perfect bier

Kwaliteitscontrole is cruciaal in het bierbrouwproces, waarbij elk aspect van grondstoffenselectie tot verpakking wordt gecontroleerd om topkwaliteit, smaak en veiligheid te waarborgen. Deze blog gaat over het belang ervan in bierbrouwerijen, met focus op essentiële parameters en processen voor kwaliteitsvolle bieren.

Lees verder →

De opkomst van alcoholvrij bier

In een tijd waarin gezondheid en welzijn steeds belangrijker worden, heeft alcoholvrij bier zijn plek veroverd in de bierwereld. In deze blog verken je hoe het eens als een trend werd gezien, maar nu een essentieel onderdeel van onze drinkcultuur is geworden, dankzij groeiend bewustzijn, technologische vooruitgang en veranderende consumentengewoonten.

Lees verder →

Waarom bier in blik de nieuwe norm wordt

Bier in blik heeft een enorme verandering teweeggebracht in zowel de wereld van brouwerijen als onder bierliefhebbers. Voorheen geassocieerd met goedkoop, massaal geproduceerd bier, wordt het nu beschouwd als symbool van kwaliteit, innovatie en vooral gemak. Ontdek in deze blog waarom bier in blik zo’n enorme populariteit heeft vergaard.

Lees verder →

Bierfestivals Nederland 2024

Ontdek de rijke biercultuur van Nederland op de vele bierfestivals die het land te bieden heeft. Van lokale bijeenkomsten tot internationale evenementen, er is voor elk wat wils. In deze blog presenteren we een selectie van niet te missen Nederlandse bierfestivals.

Lees verder →

Bierfestivals België 2024

Ontdek de Belgische bierfestivals van 2024! Proef nieuwe brouwsels, ontmoet gepassioneerde brouwers en beleef een onvergetelijke ervaring. Lees onze blog en plan je volgende bierfestival!

Lees verder →

Bierfestivals zomer 2022

Summer is in the air! Er bestaat niets beter dan in het zonnetje nieuwe unieke bieren proeven & brouwers ontmoeten tijdens een bierfestival! Herken jij de situatie dat je aan het scrollen bent op sociale media en blije mensen ziet genieten van een lekker craft bier? Het FOMO gevoel is plots sterk aanwezig, al wist je überhaupt niet dat er een bierfestival was? Dat probleem zullen wij nu voor jou oplossen. Hieronder vind je alle informatie over places to be(er) deze zomer! Dus neem je agenda erbij en noteren maar!

Lees verder →
Tietje

Hoe breng je je eigen bier op de markt?

Droom je ook al je hele leven van een eigen bier? Ben je al enkele weken aan het hobbybrouwen? Of wil je gewoon jouw streekbier kunnen bestellen op café? Hieronder gidsen wij jou hoe je je eigen bier bekomt en het op de markt kan brengen. We spreken over recepten en het brouwen van je bier tot het bouwen van een merk. Daarnaast vertellen we je ook hoe wij als BeerSelect je hierbij kunnen ondersteunen.

Lees verder →

Bierfestivals in België in 2020

Niets beter dan een bierfestival om nieuwe Belgische bieren, smaken & brouwers te leren kennen. Wij van BeerSelect willen jou als bierfanaat kennis laten maken met de lokale brouwerijen in Vlaanderen. Daarom stellen wij jou graag volgende Belgische bierfestivals voor. Hier komen gepassioneerde bierliefhebbers en brouwers samen om te genieten van unieke brouwsels.

Lees verder →

WELKOM BIJ

Oud genoeg om bier te drinken?

Je moet 18 jaar zijn om onze website te bezoeken