Blog

Bierfestivals zomer 2022

Summer is in the air! Er bestaat niets beter dan in het zonnetje nieuwe unieke bieren proeven & brouwers ontmoeten tijdens een bierfestival! Herken jij de situatie dat je aan het scrollen bent op sociale media en blije mensen ziet genieten van een lekker craft bier? Het FOMO gevoel is plots sterk aanwezig, al wist je überhaupt niet dat er een bierfestival was? Dat probleem zullen wij nu voor jou oplossen. Hieronder vind je alle informatie over places to be(er) deze zomer! Dus neem je agenda erbij en noteren maar!

Lees verder →
Tietje

Hoe breng je je eigen bier op de markt?

Droom je ook al je hele leven van een eigen bier? Ben je al enkele weken aan het hobbybrouwen? Of wil je gewoon jouw streekbier kunnen bestellen op café? Hieronder gidsen wij jou hoe je je eigen bier bekomt en het op de markt kan brengen. We spreken over recepten en het brouwen van je bier tot het bouwen van een merk. Daarnaast vertellen we je ook hoe wij als BeerSelect je hierbij kunnen ondersteunen.

Lees verder →

Bierfestivals in België in 2020

Niets beter dan een bierfestival om nieuwe Belgische bieren, smaken & brouwers te leren kennen. Wij van BeerSelect willen jou als bierfanaat kennis laten maken met de lokale brouwerijen in Vlaanderen. Daarom stellen wij jou graag volgende Belgische bierfestivals voor. Hier komen gepassioneerde bierliefhebbers en brouwers samen om te genieten van unieke brouwsels.

Lees verder →

Hoe wordt bier gebrouwen?

Als liefhebber ken jij waarschijnlijk wel een beetje (of meer!) van bier. Maar weet je ook hoe zo’n prachtig pareltje tot stand komt? Er zijn verschillende methodes, en elke combinatie of afwijking zorgt voor een uniek biertje. Hieronder leggen wij jou enkele stappen van het brouwproces kort uit!

Lees verder →
Brouwfouten

Smaakafwijkingen en brouwfouten

Brouwen is niet altijd een ‘walk in the park’. De kunst van het brouwen zit namelijk niet enkel in het goochelen met smaken en recepten, er is ook een grondige wetenschappelijke kennis nodig om het brouwproces in goede banen te leiden.

Lees verder →

WELKOM BIJ

Oud genoeg om bier te drinken?

Je moet 18 jaar zijn om onze website te bezoeken