Onze aanpak

De brouwerijen van BeerSelect zijn gebouwd op twee fundamenten: kwaliteit en flexibiliteit. Kwaliteit staat voorop in elk aspect van ons proces, met als doel technisch perfecte producten te creëren. Flexibiliteit betekent dat we eindeloze mogelijkheden bieden. We brouwen niet alleen hoogwaardige craftbieren, maar produceren ook een breed scala aan dranken zoals frisdranken, functionele dranken, gepasteuriseerde kombucha’s, cocktails en andere ready-to-drink (RTD) producten.

Dit alles realiseren we in onze twee moderne brouwerijen, uitgerust met state-of-the-art apparatuur.

Hoogkwalitatieve schrootmolens

De schrootmolen garandeert dat de geselecteerde mouten correct en specifiek geschroot worden.

Geautomatiseerde brouwinstallaties (20, 40 en 80hL)

4 - Vessel Brewhouse

1

Maischkuip

De geschrote mouten worden opgelost in water en worden automatisch verwarmd volgens het maischschema.

2

Filterkuip

Het vloeibare gedeelte (wort) en het vaste gedeelte (draf) worden gescheiden via onze geperforeerde filterplaat.

3

Kookketel

We koken de wort en voegen hop en kruiden toe. We verwarmen de kookketel met onze stoomgenerator.

4

Whirlpool

Vaste deeltjes zoals de hop, kruiden en eiwitvlokken worden verwijderd.

80+ dubbelwandinge fermentors

Onze cilinderconische fermentors uit inox worden voortdurend gemonitord op druk en temperatuur. Koelen en verwarmen gebeurt via de dubbele wand.

Gisting

Tijdens dit natuurlijke proces analyseren we het bier elke dag voor een optimaal resultaat. Zodra het bier is uitgegist, purgeren we. Daarna gaat het bier in lagering. 

Lagering

Lageren is het laten uitzaken van de gist. Dat doen we ongeveer twee weken, op -1° C, om een mooie lagering te garanderen. We purgeren verschillende keren tijdens het proces.

Dry hopping

Wij kunnen jouw bier dry hoppen. Dat doen we via een fermentor of hopgun. Door de jaren heen heeft ons productieteam een fantastische expertise ontwikkeld.

Centrifugatie

 

Onze gloednieuwe centrifuge verwijdert dode gist en restdeeltjes na de fermentatie en de dry-hopping. Er kan een keuze gemaakt worden in de helderheid van het bier. 

Flash- of tunnel pasteurisatie

Indien gewenst kan uw bier gepasteuriseerd worden. Het bier wordt dan voor een korte periode verhit. Zo vermijden we elk risico op besmetting en kunnen we een zeer hoge kwaliteit garanderen. 

KRONES & GEA Afvullijnen

Onze bottellijnen zijn uitgerust om zo veel mogelijk recipiënten af te vullen.

Bijna alle soorten flessen en blikken:

  • Apo 33cl
  • Apo 25cl
  • Steinie 33cl
  • Longneck 33cl 
  • Champenoise 75cl
  • Can 33cl
  • Can 25cl
  • Can 44cl
  • Can 50cl

Bijna alle vormen labels, met garantie van afwasbaarheid:

  • Voor
  • Achter
  • Allround
  • Halsetiket
  • Eigen vorm

Daarnaast kunnen blikken in lage volumes digitaal bedrukt worden.

 

Fusten en kegs

Wij kunnen je bier afvullen in vaten, fusten en kegs. Dat doen we onder druk/saturatie voor de beste kwaliteit.

  • RVS/Inox
  • Dolium
  • Keykeg
  • Polykeg

Warme kamer

Voor bieren met hergisting op fles berekent ons BeerSelect-team nauwkeurig hoeveel suiker en gist we moeten toevoegen. Zo houden we het CO₂-gehalte van je bier onder controle.

Laboanalyses

In ons eigen lab voeren we dagelijks tests uit en monitoren we belangrijke factoren zoals alcoholgehalte, bitterheid (IBU/EBU), kleur (EBC), schuimstabiliteit en suikergehalte (Brix) om een constante kwaliteit te garanderen. Met geavanceerde tools zoals de Anton Paar en CO2/O2-meters zorgen we voor nauwkeurige metingen.

Onze PCR-tests waarborgen microbiële stabiliteit, essentieel voor alcoholvrije dranken. Doorlopende in-line monitoring tijdens fermentatie en verpakking beschermt de productintegriteit. Met geavanceerde CIP-systemen en strikte FSSC-gecertificeerde hygiënepraktijken handhaven we de hoogste normen voor netheid en veiligheid.

Je bier wordt pas vrijgegeven na goedkeuring van ons volledige kwaliteitsteam.

Jouw eigen drank laten brouwen?

WELKOM BIJ

Oud genoeg om bier te drinken?

Je moet 18 jaar zijn om onze website te bezoeken