De brouwerijen van BeerSelect zijn gebouwd op twee fundamenten: kwaliteit en flexibiliteit. Kwaliteit staat voorop in elk aspect van ons proces, met als doel technisch perfecte producten te creëren. Flexibiliteit betekent dat we eindeloze mogelijkheden bieden. We brouwen niet alleen hoogwaardige craftbieren, maar produceren ook een breed scala aan dranken zoals frisdranken, functionele dranken, gepasteuriseerde kombucha’s, cocktails en andere ready-to-drink (RTD) producten.
Dit alles realiseren we in onze twee moderne brouwerijen, uitgerust met state-of-the-art apparatuur.
De schrootmolen garandeert dat de geselecteerde mouten correct en specifiek geschroot worden.
De geschrote mouten worden opgelost in water en worden automatisch verwarmd volgens het maischschema.
Het vloeibare gedeelte (wort) en het vaste gedeelte (draf) worden gescheiden via onze geperforeerde filterplaat.
We koken de wort en voegen hop en kruiden toe. We verwarmen de kookketel met onze stoomgenerator.
Vaste deeltjes zoals de hop, kruiden en eiwitvlokken worden verwijderd.
Onze cilinderconische fermentors uit inox worden voortdurend gemonitord op druk en temperatuur. Koelen en verwarmen gebeurt via de dubbele wand.
Tijdens dit natuurlijke proces analyseren we het bier elke dag voor een optimaal resultaat. Zodra het bier is uitgegist, purgeren we. Daarna gaat het bier in lagering.
Lageren is het laten uitzaken van de gist. Dat doen we ongeveer twee weken, op -1° C, om een mooie lagering te garanderen. We purgeren verschillende keren tijdens het proces.
Onze gloednieuwe centrifuge verwijdert dode gist en restdeeltjes na de fermentatie en de dry-hopping. Er kan een keuze gemaakt worden in de helderheid van het bier.
Indien gewenst kan uw bier gepasteuriseerd worden. Het bier wordt dan voor een korte periode verhit. Zo vermijden we elk risico op besmetting en kunnen we een zeer hoge kwaliteit garanderen.
Onze bottellijnen zijn uitgerust om zo veel mogelijk recipiënten af te vullen.
Bijna alle soorten flessen en blikken:
Bijna alle vormen labels, met garantie van afwasbaarheid:
Daarnaast kunnen blikken in lage volumes digitaal bedrukt worden.
Wij kunnen je bier afvullen in vaten, fusten en kegs. Dat doen we onder druk/saturatie voor de beste kwaliteit.
In ons eigen lab voeren we dagelijks tests uit en monitoren we belangrijke factoren zoals alcoholgehalte, bitterheid (IBU/EBU), kleur (EBC), schuimstabiliteit en suikergehalte (Brix) om een constante kwaliteit te garanderen. Met geavanceerde tools zoals de Anton Paar en CO2/O2-meters zorgen we voor nauwkeurige metingen.
Onze PCR-tests waarborgen microbiële stabiliteit, essentieel voor alcoholvrije dranken. Doorlopende in-line monitoring tijdens fermentatie en verpakking beschermt de productintegriteit. Met geavanceerde CIP-systemen en strikte FSSC-gecertificeerde hygiënepraktijken handhaven we de hoogste normen voor netheid en veiligheid.
Je bier wordt pas vrijgegeven na goedkeuring van ons volledige kwaliteitsteam.
Poortakkerstraat 37D,
9051 Gent, België
Pachtgoederen 3,
9940 Evergem, België
Commercieel: +32 476 67 80 74
Algemeen: +32 497 66 35 41
Door je e-mailadres op te geven, schrijf je je in op onze nieuwsbrief en ga je akkoord met ons privacybeleid.
BeerSelect 2024 © All rights reserved – Privacy- en cookiebeleid – Algemene voorwaarden
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.