Gentse start-up wil “grootste brouwerij van Gent” bouwen

Bron: De Morgen

“Wat wij op dit moment ook al doen is kleine brouwers ondersteunen”, zegt Miel Bonduelle van de start-up Beerselect. “We vertegenwoordigen hen ook op buitenlandse beurzen. Maar het jammere aan die kleine brouwers is dat ze vaak ter plaatse blijven trappelen, terwijl er eigenlijk veel meer vraag is naar hun bier dan ze zelf kunnen produceren.” 

Vandaar dus het idee om zelf met een brouwerij te starten. Die brouwerij zou volgens het bedrijf de grootste van Gent moeten worden. Voor die brouwerij en enkele andere projecten heeft de start-up nu een financieringsronde gedaan bij enkele banken en investeerders, waarmee 900.000 euro is opgehaald. Beerselect zelf is nog maar in 2016 opgericht en wordt gerund door een vierkoppig team van jonge ondernemers. 

“Voor een locatie kijken we nu vooral naar de rand van Gent”, zegt Bonduelle nog. “In onze brouwerij kunnen de ambachtelijke brouwers dan op grotere schaal produceren. Met de garantie dat het originele recept, de smaak en de kwaliteit van hun bier behouden blijft.” 

Jouw eigen bier laten brouwen?

WELKOM BIJ

Oud genoeg om bier te drinken?

Je moet 18 jaar zijn om onze website te bezoeken